Mireille Mom Uitvaartverzorging

Over ons

Het nemen van voldoende tijd om afscheid te nemen is erg belangrijk. In uw eigen tempo, met de nodige rust zullen we samen met u de uitvaart verzorgen zoals u dat wenst. U hoort van ons alle mogelijkheden die er zijn, zodat u in staat bent om een weloverwogen keuze te maken. Wanneer u afscheid moet nemen van een geliefde is het belangrijk dat er ruimte is voor uw inbreng en persoonlijke wensen, maar zeker ook in een sfeer die past bij de persoon die overleden is.

De medewerkers van Mireille Mom uitvaartverzorging kleden zich tijdens hun werk ‘zoals ze zijn’. Verzorgd, met hun eigen stijl. Op de dag van de uitvaart willen we voor u en de gasten herkenbaar zijn, stijlvol met een kleuraccent. Kleding die bijdraagt aan elke keer weer die uitdaging; een unieke uitvaart begeleiden.

Wij, Mireille, Rita, Johanna en Maureen, nemen de tijd voor u.

Mireille Mom

Mireille Mom

"Enkele jaren geleden ben ik deze uitvaartonderneming gestart, gedreven door een enorme interesse en liefde voor het vak, juist om het allerlaatste afscheid samen met de nabestaanden in te vullen; de mensen waarom het gaat. Niet per se een uitvaart uit het boekje, maar een uitvaart op uw maat gesneden. Ik luister graag naar de beweegredenen van mensen, ben benieuwd naar verhalen achter de persoon. Door te luisteren, kan ik een mooi, maar vooral persoonlijk afscheid verzorgen. Voor mij gaat het om u. Levensbeschouwing, religie, afkomst of achtergrond doet er niet toe, het gaat om respectvol handelen en behandeld worden. Juist die persoonlijke benadering heeft mij doen besluiten om mijn eigen naam aan de onderneming te verbinden."

Rita van Meerendonk-Grob

Rita van Meerendonk-Grob

"Ik ben alweer 6 jaar werkzaam bij Mireille Mom Uitvaartverzorging. Door de jaren heen zijn we een hecht en betrokken team geworden en voelen elkaar daardoor feilloos aan. Binnen ons team doet éénieder waar zij goed in is en daar ligt ook vooral onze kracht. We vullen elkaar aan waar nodig is. Door privé redenen ben ik de laatste tijd wat meer op de achtergrond geraakt, desalniettemin ben ik altijd erg betrokken gebleven bij de overledenen en hun families. Als team komen wij dan ook regelmatig bij elkaar en bespreken samen de Uitvaarten die zijn geweest. Wat is goed gegaan, wat kan eventueel beter en wat ook erg belangrijk is: we vangen elkaars emoties op. Gastvrouw zijn is mij op het lijf geschreven. Ik geef graag mensen het gevoel dat ze zichzelf mogen zijn met hun verdriet, dat ze zich veilig voelen, hun emotie’s durven te uiten. Soms merk ik door mensen enkel maar een groet, of een glimlach of een blik van herkenning te geven dat zij zich beter op hun gemak gaan voelen in een omgeving die toch al niet zo vertrouwd voor ze is. Het beste gevoel is immers wat je de ander kunt geven: het gevoel dat je van betekenis bent voor een ander. Dat jij er mag zijn met jouw verdriet."

Johanna Snaphaan-den Breejen

Johanna Snaphaan-den Breejen

“Als een geliefd persoon overlijdt kan niemand uw verdriet en pijn wegnemen. Maar hoe en in welke sfeer u afscheid neemt, kan veel kracht en rust geven. Ik help u daarom graag om op eigen wijze afscheid te nemen. Door er voor u te zijn, naar u te luisteren en de tijd voor u te nemen. Afgestemd op wat u aangeeft, kan ik u ontzorgen, adviseren en begeleiden. Ongedwongen en betrokken.”

Maureen Mom

Maureen Mom

"Ik schrijf al jaren met hart en ziel. Mijn leven werd al snel gevormd door het overlijden van mijn moeder toen ik 8 jaar jong was. Ik had geen podium destijds om mijn gevoelens en gedachten te delen. Ik heb jarenlang alles diep weggestopt. Mijn vader overleed exact 20 jaren later en alhoewel ik hard geprobeerd heb om de pijn weg te duwen, heb ik in de loop der jaren geleerd dat ervaren, praten en voelen zoveel meer brengt dan te ontkennen. Mijn angst voor de dood en alles wat daarmee samenhangt heeft mijn leven lange tijd gedomineerd. Totdat Mireille me vroeg om voor haar bedrijf te gaan schrijven en spreken. Ik twijfelde heel erg of ik deze stap wel durfde te zetten, immers ik sliep al slecht wanneer ik over de dood nadacht. Toch was er een nieuwsgierigheid en daarom besloot ik eerst een tijdje mee te kijken in deze onbekende wereld. Ik werd al snel geraakt door de kwetsbaarheid van de nabestaanden en de energie welke gegenereerd wordt bij een goed afscheid. Ineens zag ik hoe belangrijk het is om gevoelens te delen, emoties echt te voelen en een afscheid stapje voor stapje te doorleven. Juist die elementen had ik al die jaren gemist en het was alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen. De angst maakte plaats voor bewondering voor de openheid van nabestaanden. De kwetsbaarheid, het gedeelde verdriet, de liefde, verbondenheid en openhartigheid waar ik getuige van mag zijn en mag verwoorden. Naarmate de tijd vorderde en mijn angst stukje bij beetje verdween, wilde ik mezelf meer ontwikkelen en heb mezelf verdiept in de rol van uitvaartleidster. De laatste zorg voor een overledene, het regelen van de uitvaart, het luisterend oor tijdens de laatste dagen, een knuffel, een klein gebaar….ik voel me een bevoorrecht mens om er voor u te mogen zijn op zo’n belangrijk moment."

Mireille Mom Uitvaartverzorging in het nieuws

Deel 2 in de serie over Uitvaartverzorging: Wat is een Uitvaartspreker?

Uitvaartverzorging is een prachtig vak. Om u een goed beeld te geven van ons vak en onze specialismen, zullen wij u de komende maanden informeren over een diversiteit aan aspecten. Introductie: Mireille Mom Uitvaartverzorging

Oktober is al jarenlang bekend als de borstkankermaand. Een maand waarin wordt opgeroepen geld te doneren voor borstkanker onderzoek. We zijn er trots op dat we in het For You magazine ons verhaal met onze eigen ervaringen mochten vertellen.

TV programma: Di 25 okt 17:50 • EO • 31 min Hella loopt een dag mee in het leven van uitvaartverzorgster Mireille Mom. Mireille verloor als kind haar moeder en op latere leeftijd haar vader. Ze moest samen met haar zus de begrafenis regelen.

Artikel De Uitvaartvrouwen in brancheblad uitvaartzorg.

- BU