Mireille Mom Uitvaartzorg

Over ons

“Afscheid nemen van een geliefd persoon is pijnlijk, moeilijk en vooral definitief, en daar werd ook het zaadje geplant om hier iets mee te gaan doen. Want je kunt maar één keer afscheid nemen voor altijd. Ik ben ervan overtuigd dat de eerste stappen in het rouwproces worden gezet door het creëren van een warm en persoonlijk afscheid. Daarom ben ik mijn eigen uitvaartonderneming gestart. Tijd nemen en vooral heel veel persoonlijke aandacht: daar ligt mijn focus. Luisteren, invoelen en ontzorgen. Wanneer ik door een familie benaderd word, weet ik meestal nog niets van de overledene of familieleden. In de dagen die volgen word ik heel veel wijzer. Na de eerste kennismaking krijg ik veel verhalen te horen en het grote verdriet te zien. Het ontroert me telkens weer dat nabestaanden mij in al hun kwetsbaarheid hun vertrouwen schenken en niet alleen vertellen over hun band en herinneringen aan hun geliefde, maar ook het persoonlijke verdriet aan me laten zien. Alles wat ik ze kan bieden is mijzelf, een luisterend oor en alle tijd en ruimte om samen met hen op zoek te gaan naar een passende vorm om hun dierbare een mooi en liefdevol afscheid te kunnen bieden. Mijn rol in dit proces is nooit dezelfde, maar ik vervul hem met hart en ziel. Alleen dan kan ik mij verbinden met degene die ik tegenover mij heb en mijn rol zo goed mogelijk vervullen. In de afgelopen jaren groeide mijn bedrijf gestaag en ik ben er trots op dat ik inmiddels met een klein team van uitvaartbegeleidster en spreeksters samenwerk. Vrouwen die met hun hoofd en hart onze families en uitvaarten begeleiden." Mireille Mom Wij, Mireille, Rita, Ellen, Chantal en Miran, nemen de tijd voor u.

Rita van Meerendonk-Grob

Rita van Meerendonk-Grob

"Ik ben vanaf het begin werkzaam bij Mireille Mom Uitvaartverzorging. Door de jaren heen zijn we een hecht en betrokken team geworden en voelen elkaar daardoor feilloos aan. Binnen ons team doet éénieder waar zij goed in is en daar ligt ook vooral onze kracht. We vullen elkaar aan waar nodig is. Gastvrouw zijn is mij op het lijf geschreven. Ik geef graag mensen het gevoel dat ze zichzelf mogen zijn met hun verdriet, dat ze zich veilig voelen, hun emoties durven te uiten. Soms merk ik door mensen enkel maar een groet, of een glimlach of een blik van herkenning te geven dat zij zich beter op hun gemak gaan voelen in een omgeving die toch al niet zo vertrouwd voor ze is. Het beste gevoel is immers wat je de ander kunt geven: het gevoel dat je van betekenis bent voor een ander. Dat jij er mag zijn met jouw verdriet."

Chantal Schriever

Chantal Schriever

Ik ben Chantal Schriever en ik werk vanaf maart 2022 bij Mireille Mom Uitvaartzorg. Ik heb een aantal jaren geleden de overstap gemaakt vanuit het verzekeringswezen naar uitvaartverzorging en dat geeft mij heel veel voldoening. Mijn gedrevenheid en passie voor wat ik doe maakt mij wie ik ben,

Miran Berger

Miran Berger

Ik werk vanaf april 2022 bij Mireille Mom Uitvaartzorg. Écht iets kunnen betekenen voor mensen is mijn drijfveer… Voor nabestaanden kan het lastig zijn om helder na te denken in een week waarin vaak verschillende emoties overheersen zoals verdriet, ongeloof en een gevoel van onwerkelijkheid. Mensen leven in een roes of in een achtbaan van emoties. Met aandacht en betrokkenheid sta ik klaar voor de nabestaanden. Als uitvaartleidster zorg ik voor rust, structuur en overzicht voor de nabestaanden, vanaf het eerste gesprek tot en met de dag van de uitvaart. Ik bied nabestaanden een luisterend oor en ruimte voor emoties. Er zijn geen rare vragen of wensen, alles is bespreekbaar. Ik vind het belangrijk dat nabestaanden na de uitvaart kunnen zeggen dat deze zo is gegaan zoals zij het wilden. Dat is het enige dat telt. Ik voel mij dankbaar dat ik dit werk mag doen met en voor nabestaanden.

Mireille Mom Uitvaartverzorging in het nieuws

Deel 2 in de serie over Uitvaartverzorging: Wat is een Uitvaartspreker?

Uitvaartverzorging is een prachtig vak. Om u een goed beeld te geven van ons vak en onze specialismen, zullen wij u de komende maanden informeren over een diversiteit aan aspecten. Introductie: Mireille Mom Uitvaartverzorging

Oktober is al jarenlang bekend als de borstkankermaand. Een maand waarin wordt opgeroepen geld te doneren voor borstkanker onderzoek. We zijn er trots op dat we in het For You magazine ons verhaal met onze eigen ervaringen mochten vertellen.

TV programma: Di 25 okt 17:50 • EO • 31 min Hella loopt een dag mee in het leven van uitvaartverzorgster Mireille Mom. Mireille verloor als kind haar moeder en op latere leeftijd haar vader. Ze moest samen met haar zus de begrafenis regelen.

Artikel De Uitvaartvrouwen in brancheblad uitvaartzorg.

- BU