Mireille Mom Uitvaartzorg

Over ons

“Afscheid nemen van een geliefd persoon is pijnlijk, moeilijk en vooral definitief, en daar werd ook het zaadje geplant om hier iets mee te gaan doen. Want je kunt maar één keer afscheid nemen voor altijd. Ik ben ervan overtuigd dat de eerste stappen in het rouwproces worden gezet door het creëren van een warm en persoonlijk afscheid. Daarom ben ik mijn eigen uitvaartonderneming gestart. Tijd nemen en vooral heel veel persoonlijke aandacht: daar ligt mijn focus. Luisteren, invoelen en ontzorgen. Wanneer ik door een familie benaderd word, weet ik meestal nog niets van de overledene of familieleden. In de dagen die volgen word ik heel veel wijzer. Na de eerste kennismaking krijg ik veel verhalen te horen en het grote verdriet te zien. Het ontroert me telkens weer dat nabestaanden mij in al hun kwetsbaarheid hun vertrouwen schenken en niet alleen vertellen over hun band en herinneringen aan hun geliefde, maar ook het persoonlijke verdriet aan me laten zien. Alles wat ik ze kan bieden is mijzelf, een luisterend oor en alle tijd en ruimte om samen met hen op zoek te gaan naar een passende vorm om hun dierbare een mooi en liefdevol afscheid te kunnen bieden. Mijn rol in dit proces is nooit dezelfde, maar ik vervul hem met hart en ziel. Alleen dan kan ik mij verbinden met degene die ik tegenover mij heb en mijn rol zo goed mogelijk vervullen. In de afgelopen jaren groeide mijn bedrijf gestaag en ik ben er trots op dat ik inmiddels met een klein team van uitvaartbegeleidster en spreeksters samenwerk. Vrouwen die met hun hoofd en hart onze families en uitvaarten begeleiden." Mireille Mom Wij, Mireille, Rita, Johanna, Ellen en Chantal, nemen de tijd voor u.

Rita van Meerendonk-Grob

Rita van Meerendonk-Grob

"Ik ben vanaf het begin werkzaam bij Mireille Mom Uitvaartverzorging. Door de jaren heen zijn we een hecht en betrokken team geworden en voelen elkaar daardoor feilloos aan. Binnen ons team doet éénieder waar zij goed in is en daar ligt ook vooral onze kracht. We vullen elkaar aan waar nodig is. Door privé redenen ben ik de laatste tijd wat meer op de achtergrond geraakt, desalniettemin ben ik altijd erg betrokken gebleven bij de overledenen en hun families. Als team komen wij dan ook regelmatig bij elkaar en bespreken samen de Uitvaarten die zijn geweest. Wat is goed gegaan, wat kan eventueel beter en wat ook erg belangrijk is: we vangen elkaars emoties op. Gastvrouw zijn is mij op het lijf geschreven. Ik geef graag mensen het gevoel dat ze zichzelf mogen zijn met hun verdriet, dat ze zich veilig voelen, hun emoties durven te uiten. Soms merk ik door mensen enkel maar een groet, of een glimlach of een blik van herkenning te geven dat zij zich beter op hun gemak gaan voelen in een omgeving die toch al niet zo vertrouwd voor ze is. Het beste gevoel is immers wat je de ander kunt geven: het gevoel dat je van betekenis bent voor een ander. Dat jij er mag zijn met jouw verdriet."

Johanna Snaphaan-den Breejen

Johanna Snaphaan-den Breejen

“Als een geliefd persoon overlijdt kan niemand uw verdriet en pijn wegnemen. Maar hoe en in welke sfeer u afscheid neemt, kan veel kracht en rust geven. Ik help u daarom graag om op eigen wijze afscheid te nemen. Door er voor u te zijn, naar u te luisteren en de tijd voor u te nemen. Afgestemd op wat u aangeeft, kan ik u ontzorgen, adviseren en begeleiden. Ongedwongen en betrokken.”

Ellen Kuster

Ellen Kuster

Mijn naam is Ellen Kuster. Ik woon met mijn gezin in Angeren. Ik heb 32 jaar met veel plezier bij een financiële instelling gewerkt. Altijd heb ik veel interesse gehad in mensen. Ik vond het leuk om mensen te helpen, een vertrouwensrelatie op te bouwen en mensen goed te kunnen adviseren op diverse financiële vlakken. Door de vele reorganisaties is het klantcontact steeds minder geworden en voelde ik mijn minder thuis in mijn nieuwe rol. Rond mijn 50e levensjaar besloot ik het roer om te gooien. Iets voor mensen kunnen betekenen dat was mijn uitgangspunt. Ik ben daarom bij Meander in Zwolle de Beroepsopleiding tot Uitvaartbegeleider gestart. Een opleiding waarin je alle facetten van dit mooie vak leert. Heel veel theoretische kennis maar ook veel stages gelopen en bezoeken aan toeleveringsbedrijven gebracht. Tijdens mijn stage kwam ik in contact met Mireille. Ik had al veel positieve reacties gehoord over haar bedrijf en ze heeft ook al twee keer een uitvaart begeleid in onze familie. Hoe mooi is het als dit weer op je pad komt. Ruim 35 jaar geleden klasgenoten zijn en nu bij haar in dienst als Uitvaartleider, dit maakt de cirkel rond. Nu al weer meer als een jaar in dienst bij Mireille Mom en mijn plek gevonden in dit bijzondere vak. Blij om in een plaatselijke uitvaartonderneming te mogen werken waarin persoonlijke aandacht voorop staat. Alle tijd om de overledene en de nabestaanden te leren kennen. Vanaf de melding van overlijden tot en met de uitvaart het persoonlijk aanspreekpunt van de familie zijn. Samen zoeken naar een passend afscheid, samen alle keuzes uitwerken in alle rust en de nabestaanden ontzorgen in deze verdrietige tijd. Het kan maar één keer, is onomkeerbaar en het moet gewoon een mooi en perfect afscheid worden wat past bij de overledene en de familie. Een mooi afscheid geeft troost. Het gemis en verdriet kunnen we niet wegnemen maar hopelijk wel wat verlichten.

Chantal Schriever

Mireille Mom Uitvaartverzorging in het nieuws

Deel 2 in de serie over Uitvaartverzorging: Wat is een Uitvaartspreker?

Uitvaartverzorging is een prachtig vak. Om u een goed beeld te geven van ons vak en onze specialismen, zullen wij u de komende maanden informeren over een diversiteit aan aspecten. Introductie: Mireille Mom Uitvaartverzorging

Oktober is al jarenlang bekend als de borstkankermaand. Een maand waarin wordt opgeroepen geld te doneren voor borstkanker onderzoek. We zijn er trots op dat we in het For You magazine ons verhaal met onze eigen ervaringen mochten vertellen.

TV programma: Di 25 okt 17:50 • EO • 31 min Hella loopt een dag mee in het leven van uitvaartverzorgster Mireille Mom. Mireille verloor als kind haar moeder en op latere leeftijd haar vader. Ze moest samen met haar zus de begrafenis regelen.

Artikel De Uitvaartvrouwen in brancheblad uitvaartzorg.

- BU