Wensgesprek

Uw wensen rondom het afscheid

Mireille Mom Uitvaartzorg staat voor een persoonlijk en passend afscheid, met aandacht en oog voor detail.

In de emotionele dagen na een overlijden moet er veel geregeld worden. Dat is intensief, dat begrijpen we. Daarom nemen we uit handen wat mogelijk is. 

Wanneer wensen van de overledene voorafgaand aan het overlijden besproken en/of vastgelegd zijn, kan dit veel rust geven. Zowel voor de persoon die komt te overlijden als voor de nabestaanden die afscheid moeten nemen. Er is immers duidelijkheid en er hoeven direct na het overlijden minder beslissingen genomen te worden. Zo is er meer tijd en ruimte voor alle emoties en het daadwerkelijke afscheid.

Wensgesprek

Hoe wilt u dat uw uitvaart eruit komt te zien? Wilt u begraven worden of gecremeerd? Kiest u voor een uitvaartkist, een mand of een wade? Welke muziek vindt u mooi?

Wellicht heeft u een van deze zaken al eens besproken met uw partner of familie. Dit is altijd goed om te doen. Ze komen ook aan de orde in een wensgesprek dat u, geheel vrijblijvend, met ons in kunt plannen. Naast uw wensen mag u ons natuurlijk ook al uw eventuele vragen stellen. We nemen de tijd om alles op een duidelijke manier aan u uit te leggen. Neem gerust uw partner, kind of een andere naaste mee naar het gesprek.

De wensen die u tijdens het gesprek kenbaar maakt, leggen we vast in een wensenboekje. Laat u bepaalde zaken liever over aan uw nabestaanden? Ook dat kunt u ons laten weten. Natuurlijk kunt u uw wensen en ideeën op ieder moment wijzigen.

Digitaal wensenboekje

Naast een papieren wensenboekje hebben wij een digitaal wensenboekje. Dit wensenboekje sturen wij u toe en kunt u zelf thuis invullen, op een moment dat u het beste uitkomt. U kunt het boekje stap voor stap invullen, bijvoorbeeld na een gesprek dat u met een naaste hebt gevoerd.

Heeft u tijdens het invullen vragen? U mag altijd, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen of alsnog een wensgesprek met ons inplannen.