Mireille Mom Uitvaartzorg

Wensen vastleggen

mementumWensen vastleggen in Mementum

Bij allerlei grote aankopen of belangrijke momenten in je leven maak je doorgaans heel doordachte keuzes. Je gaat niet over één nacht ijs. Je onderzoekt, vergelijkt en zoekt net zo lang tot je helemaal tevreden bent over je keuze.

Het is dan vreemd, dat veel mensen hier bij een overlijden helemaal niet bij stilstaan. Sterker nog: ze bellen doorgaans gewoon het telefoonnummer dat op hun uitvaartpolis staat. Er staat immers dat ze dat moeten bellen bij een overlijden? Nog steeds weten veel mensen niet beter of ze moeten gewoon de uitvaartondernemer bellen die het ziekenhuis, de zorginstelling of hun zorgverzekeraar hun aanraadt.

Wanneer zich binnen jouw naaste omgeving een sterfgeval voordoet, spelen emoties een grote rol. Op zo’n moment ben je vaak niet in staat of in de gelegenheid om nog over dergelijke beslissingen na te denken. Op zich is er niets mis met een uitvaartondernemer die jouw verzekeraar je aanraadt, want het zijn ongetwijfeld zeer professionele en capabele mensen, maar passen ze ook bij jouw dierbare die overleden is? Komen ze tegemoet aan wat jij verwacht? Neem daarom eens de tijd om stil te staan bij wat jij belangrijk vindt.

Wat stel jij je voor bij een uitvaart? Waar wil jij in ondersteund worden? De keuze is aan jou! Ook al is het einde van je eigen leven misschien nog ver weg, toch komt er een moment dat je er zelf niet meer bent. Hoe zou je willen dat je eigen uitvaart eruit gaat zien? Het is verstandig om daar nú alvast over na te denken. Praat er ook over met je dierbaren, maar het beste is het om je wensen te laten  vastleggen. Je kunt je ideeën en wensen natuurlijk altijd veranderen. Als je je wensen vastlegt, geeft dat duidelijkheid. Je ontlast je familie er enorm mee, omdat die zich in een hectische periode niet hoeft af te vragen hoe je je afscheid gewild had. Je schuift de verantwoordelijkheid voor de keuzes rond je uitvaart daarmee ook niet af op de nabestaanden, maar kunt zelf de regie in handen houden.

Neemt u gerust contact met ons op wanneer u uw wensen voor uw uitvaart wilt bespreken met een van onze uitvaartleidsters, in alle rust en geheel kosteloos en vrijblijvend. Tevens hebben wij een Mementum ontwikkeld waarin u uw wensen kunt vastleggen. Laat het ons even weten, dan sturen we een exemplaar naar u toe.